IJmondshow 2018.

Op 2 November organiseerde IJmond en Omstreken zijn IJmondshow voor konijnen. Vanwege minder inzendingen moesten we een keurmeester af zeggen . Keurmeester G.Meijer had al een aardige reis achter de rug dus eerst maar aan de koffie

 

De keuring.

We begonnen met de Marburger Feh 6 stuks mooie dieren en wat mindere de fokker heeft hier nog wel wat werk aan. Duitse Hangoor 3 waren oude dieren maar we top fokker had dit jaar pech met zijn jonge dieren. Satijn Ivoor 1 dit jaar een prachtige voedster behaalde een best predikaat en een voedster oud. Klein Chinchilla deze fokker bracht er 6 ook niet verkeerd goede predikaten.

Klein Zilver 14 stuks van twee fokkers in diverse kleuren Mid.Konijngrijs, Mid Geel, Licht Konijngrijs en Licht Zwart, Mid.Konijngrijs de fokker had hier meer van verwacht wel zaten er goede pred tussen de, mid.Geel van de 6e maand C-klasse Veel belovend scoorde voor leeftijd best wel goed, de licht konijngrijs beste dieren fokker was tevreden als laatste de licht zwarte. Rus 2 voedsters mooie dieren. Ned.Hangoor Dwerg 5 stuks kon wel beter wordt aan gewerkt. Rus 2 voedsters mooie dieren. Kleurdwerg 9 brachten ze mee ook van twee fokkers zaten leuke dieren tussen.

Als slot de Pool C-klasse 6 die hadden nog wel wat tijd nodig komt wel.

 

De fokkers brachten 53 dieren in 35 minder als verleden jaar maar dat had ook weer een reden. We misten zo 4 fokkers die dit jaar niet zoveel geluk hadden met de fok en dan een fokker die 32 dieren verspeelde wegens ziekte in de stal  en daar wordt je ook niet vrolijk. Volgend jaar hoop ik maar op meer konijnen. Ál hadden we niet zoveel dieren maar ik vond het een geslaagde dag een leuke en gezellige keurdag.

 

Alle uitslagen leest u strak sin de catalogus.

 

Bert.

 

Voor de catalogus klik hier.   Ereprijzen                 voor de foto's klik hier.